Tietoa meistä

Turun Versojen huivi ja lippukuntatunnus

Turun Versojen juuret ovat kaukana 1930-luvun alussa. Tällöin syntyi Turun Poika-Versot -lippukunta. Tyttölippukunta sai alkunsa kymmenisen vuotta myöhemmin, pian sotien jälkeen. Molemmat lippukunnat lakkautettiin 1950-luvulla, mutta perustettiin myöhemmin uudelleen. Erillisistä tyttö- ja poikalippukunnista yhdistyi nykyinen yhteislippukunta Turun Versot.

Lippukuntamme toimii Turun Vapaaseurakunnan yhteydessä. Näin on laita myös muiden versolippukuntien: siinä missä noin 80% suomalaisista partiolippukunnista toimii evankelisluterilaisen kirkon yhteydessä, ovat versolippukunnat osa paikallisten vapaaseurakuntien lapsi- ja varhaisnuorisotyötä. Versojen toiminnassa on tärkeässä osassa elämän totuuden etsiminen. Lisää versotietoa löytyy osoitteesta:

http://vapis.fi/keitae-ovat-versot

Nykyään miltei 90 vuotiaan lippukuntamme toiminnassa yhdistyvät uusi ja vanha kiehtovalla tavalla. Nuotiotulet ja leirielämä unohtumattomine lauluineen ovat yhä osa partiota, mutta seikkailla voidaan myös urbaaneissa maisemissa tai jopa bittiviidakossa. Esimerkiksi lanit ovat suosittu tapahtuma meidänkin lippukunnassamme.

Mikäli olet kiinnostunut partiotoiminnasta ja asut Turun seudulla, kurkkaa rohkeasti toimintamme aikataulua ja tule tutustumaan!